Language Search User Login Menu
Tools
Close
sl-SIen-GB
Close

 

image

Dobrodošli na spletni strani, ki je namenjena vsem, ki iščete informacije o objektih v javni rabi z vidika dostopnosti za gibalno ovirane, slepe in slabovidne ter gluhe in naglušne osebe. Spletno stran ureja Urbanistični inštitut Republike Slovenije.

 

V menijski izbiri VODNIK so predstavljene natančne informacije glede (ne) dostopnosti objektov v javni rabi v času njihovega ocenjevanja. Ocenjevanje dostopnosti izvajamo na podlagi slovenske zakonodaje oz. veljavnih relevantnih predpisov in standardov.

 

V menijski izbiri KOMENTIRAJ boste našli forum, ki je namenjen mobilizaciji invalidov in širše javnosti za aktivno sodelovanje pri odpravljanju grajenih in komunikacijskih ovir. Spletni forum omogoča invalidom in drugim osebam prijavo obstoječih ovir v grajenem okolju, kakor tudi ovir, ki se nakazujejo (npr. pri novih gradnjah). Obiskovalci foruma lahko tudi postavljajo vprašanja in sodelujejo s konstruktivnimi pobudami na področju problematike dostopnosti objektov v javni rabi.

Stanje pregledanih objektov v javni rabi

Urbanistični inštitut RS že vrsto let opravlja nalog ocenjevanja dostopnosti objektov v javni rabi po celotnem teritoriju države. Informacije o dostopnosti objektov v javni rabi se postopoma vnašajo takoj, ko so objekti pregledani.

340

trenutno pregledanih javnih objektov v Sloveniji

V projektih sodelujejo ali jih sofinancirajo:

                                     

Back To Top